Waarom zou je je druk maken over mentale gezondheid in een sales omgeving?

Waarom zou je je druk maken over mentale gezondheid in een sales omgeving?

SalesMentor heeft als missie: To enable salespeople to have meaningful interactions so they learn and earn more and feel happy about their job. Wij zijn opgericht om sales mensen in hun kracht te zetten, om piekniveaus op salesgebied te halen, op een gezonde manier. 

Mentale gezondheid is hier een groot onderdeel van.

Gemiste targets, micromanagement, werken met gedemotiveerde sales mensen, afwijzing…

43% van de sales mensen worstelen met hun mentale gezondheid. Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie toont aan dat tegenover elke euro die wordt geïnvesteerd in het behandelen en voorkomen van mentale gezondheidsstoornissen (stress, depressie, burnout, etc.), er 4 euro rendement staat in verbeterde gezondheid en productiviteit.

Kortom, de kansen voor betere sales prestaties door een goede mentale gezondheid zijn enorm!


Zonder een effectieve aanpak voor burnout en mentale gezondheid kunnen neerwaartse spiralen van stress en depressie vaker voorkomen. Dit maakt het soms moeilijk voor sales mensen om uit bed te komen, laat staan om op te komen dagen en uit te blinken in hun vak.

Progressieve sales mensen, hun collega’s van andere afdelingen, teams en leidinggevenden herkennen de noodzaak om het stigma op mentale gezondheidsproblemen op de werkvloer aan te pakken.

Werkgevers staan klaar om actie te ondernemen binnen de werkomgeving. Sales mensen willen zich veilig voelen en zich kwetsbaar kunnen opstellen. Ze willen openlijk kunnen praten over Mentale Gezondheid, zonder dat het invloed heeft op hun carrièreontwikkeling. Daarom gaan wij samenwerken met ONE SESSION!

One Session – Waar wij stoppen gaan zij verder! 

Om goed te kunnen presteren moet je goed in je vel zitten. Mentaal fit zijn. Daar kan iedereen op zijn tijd wel wat hulp bij gebruiken. Of dat nu is omdat het thuiswerken zwaar valt, omdat het moeilijk is thuis en werk te combineren of omdat je niet weet waarom je de zenuwen krijgt van een bepaald soort klanten of druk vanuit de organisatie. 

Dat los je niet alleen op met vakinhoudelijke motivatie & skill coaching. Om werkgevers en werknemers daarbij te helpen zijn we een partnership aangegaan met One Session! 

De ervaren psychologen van One Session coachen als eerste in Nederland volgens de Single Session Therapy (SST) methode. 

In de een-op-een sessies wordt goed geluisterd naar de medewerker; iedereen is anders en iedere situatie is anders. De focus ligt op wat er nú speelt en wat de medewerker daar zelf mee kan en wil. Met inzicht in de situatie en praktische handvatten kunnen medewerkers na de sessie zelf weer verder. 


Helen aan het woord over de samenwerking:
Hoe goed je skills ook zijn, soms kun je die niet optimaal gebruiken.

Dat kan enorm frustrerend zijn en je zelfvertrouwen ondermijnen; je weet hoe het moet maar waarom lukt het nu niet? Onze ervaren coaches (universitair geschoolde psychologen) luisteren en weten de juiste vragen te stellen. Zo krijg je inzicht in wat er dwars zit, wat je kan doen om het beste uit jezelf te halen. 


Kees Martijn aan het woord over de samenwerking:
We bieden werkgevers de mogelijkheid aan om One Session toe te voegen als Praktisch HRM-oplossing, om te zorgen dat de mentale gezondheid van medewerkers de aandacht krijgt die het zou moeten hebben. We bieden nu binnen onze trajecten ook de opties van One Session aan.